De zoon van Herschel Walker zegt dat Trump zijn vader maandenlang belde en eiste dat hij vluchtte, terwijl ‘iedereen met een brein’ hem smeekte dat niet te doen

Herbert de Groot


07 Dec 2022

De zoon van Herschel Walker zegt dat Trump zijn vader maandenlang belde en eiste dat hij vluchtte, terwijl 'iedereen met een brein' hem smeekte dat niet te doen

Herschel Walker op een verkiezingsnachtwachtfeest, dinsdag 6 december 2022, in Atlanta, Georgia.AP Photo/Brynn Anderson

Herschel Walker, de GOP-kandidaat, verloor dinsdag de tweede ronde van de Senaat van Georgië van zijn democratische rivaal.

Walker’s zoon zei dat zijn vader maandenlang achter Trump aan rende om te “eisen” dat hij dat zou doen.

Zijn zoon zei dat “iedereen met een brein” er bij Walker op aandrong niet te vluchten vanwege zijn “krankzinnige verleden”.

De zoon van Herschel Walker zei dat zijn vader meedeed aan de race in de Senaat van Georgië nadat voormalig president Donald Trump maandenlang van hem had geëist, terwijl anderen hem smeekten niet mee te doen aan de race vanwege zijn ‘krankzinnige verleden’.

Walker werd dinsdag in de Senaatsronde verslagen door Democraat Raphael Warnock, na een campagne die werd gekenmerkt door beschuldigingen tegen hem, onder meer dat hij betaalde voor vrouwen om abortussen te ondergaan ondanks een strikt pro-life standpunt.

p>

Zijn zoon, Christian Walker, twitterde dinsdag dat zijn vader oproepen om niet te lopen had afgewezen, nadat hij herhaaldelijk van Trump had gezegd dat hij mee moest doen aan de race.

“De waarheid: Trump belde maandenlang mijn vader en eiste dat hij vluchtte”, zei Christian Walker.

“Iedereen met verstand smeekte hem: ‘DOEN DIT ALSJEBLIEFT NIET. Dit is te vies, je hebt een krankzinnig verleden… DOE DIT ALSJEBLIEFT NIET.’ We hebben de middelvinger. Hij rende.”

Ook beschuldigde hij de Republikeinse Partij ervan zijn vader alleen te leiden bij de verkiezingen vanwege zijn huidskleur.

“Republikeinen, we zeggen dat we geen ‘identiteitspolitiek’ spelen en dan run je deze man vooral omdat hij dezelfde huidskleur had als zijn tegenstander zonder andere achtergrond dan voetbal. Een saaie oude Republikein had kunnen winnen,” schreef hij.

Deze inhoud is niet beschikbaar vanwege uw privacyvoorkeuren.
Werk hier uw instellingen bij om het te zien.

Christian Walker, die vervreemd is van zijn vader, heeft tijdens de verkiezingscampagne openlijk kritiek geuit op Herschel Walker.

In oktober beschuldigde hij Walker van liegen en beledigend gedrag, nadat voor het eerst was gemeld dat hij een vrouw met wie hij in 2009 een relatie had, had aangespoord en betaald om een ​​abortus te ondergaan.

“Je bent geen ‘familieman’ toen je ons verliet om een ​​stel vrouwen te neuken, dreigde ons te vermoorden en ons in zes maanden tijd zes keer liet verhuizen voor je geweld”, schreef hij op Twitter.

Verhaal gaat verder

Desondanks bleef hij gedurende een groot deel van de campagne over het algemeen stil, maar zei dinsdag dat hij vrijuit kon spreken nu de verkiezingen voorbij waren en hij niet het risico nam om te veel kiezers naar de Democraat te drijven, aldus The New York Times .

The Times noemde Christian Walker een rechtse influencer die Trump heeft gesteund.

Tijdens de Senaatscampagne werd Herschel Walker beschuldigd van het verbergen van “geheime” kinderen en van het onder druk zetten van twee vrouwen om abortussen te ondergaan, wat hij heeft ontkend.

Ook een ex-vriendin beschuldigde hem ervan haar te hebben aangevallen, nadat ze hem betrapte met een andere vrouw. Walker heeft niet publiekelijk gereageerd op de beschuldiging.

Door de nederlaag van Walker behaalde de Democratische Partij een regelrechte meerderheid in de Senaat, met 51 zetels tegenover 49 voor de Republikeinse Partij.

Lees het originele artikel op Business Insider
Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment

Ads - Before Footer