Dit zijn de symptomen van een vitamine C-tekort, inclusief haaruitval

Herbert de Groot


07 Dec 2022

Dit zijn de symptomen van een vitamine C-tekort, inclusief haaruitval

Om een ​​goed werkend immuunsysteem te hebben, is de inname van essentiële vitamines noodzakelijk, maar velen missen de voedingsstoffen die nodig zijn voor algeheel welzijn. Een studie gepubliceerd in de National Library of Medicine stelt: “Micronutriënten zoals vitamine A, C, D, E en zink hebben verschillende functies in het hele immuunsysteem, maar onvoldoende inname van voedingsstoffen is alomtegenwoordig in de Amerikaanse bevolking. Een groot aantal onderzoeken toont aan dat tekorten aan voedingsstoffen de immuunfunctie kunnen aantasten en de immuunrespons kunnen verzwakken.”

De studie, die 26.282 volwassenen gedurende 19 jaar volgde, toonde aan dat “45% van de Amerikaanse bevolking een prevalentie had van een tekort aan vitamine A, 46% aan vitamine C, 95% aan vitamine D, 84% aan vitamine E en 15% voor zink.” Vitaminetekorten komen om een ​​aantal redenen vaak voor. Ten eerste als u geen uitgebalanceerd dieet volgt en een voedselgroep zoals vlees, vis, groenten of fruit overslaat. Ten tweede hebben mensen met aandoeningen zoals de ziekte van Crohn moeite met het opnemen van sommige vitamines.

Vitamine C is een belangrijke voedingsstof die we nodig hebben en volgens Lindsay Tullis, CHC, Health Coach bij Mighty Health, “De aanbevolen dagelijkse inname van vitamine C zal variëren afhankelijk van leeftijd en geslacht. Voor volwassen mannen is de ADH 90 mg per dag en bij vrouwen is de ADH 75 mg per dag.” Eet dit, niet dat! Health sprak met experts die uitleggen wat je moet weten over een vitamine C-tekort en tekenen die erop wijzen dat je er een tekort aan hebt. Raadpleeg zoals altijd uw arts voor medisch advies. Lees verder – en om uw gezondheid en de gezondheid van anderen te waarborgen, mag u deze zeker tekenen dat u COVID al heeft gehad niet missen.

1

Waarom vitamine C essentieel is

Tullis vertelt ons: “Vitamine C is essentieel voor groei en ontwikkeling. Het is nodig voor groei en herstel van weefsel, helpt bij het genezen van wonden en het vormen van littekenweefsel, en helpt bij de opname van ijzer. Vitamine C is ook een antioxidant , die een deel van de schade door vrije radicalen blokkeert.”

De Mayo Clinic zegt: “Vitamine C (ascorbinezuur) is een voedingsstof die je lichaam nodig heeft om bloedvaten, kraakbeen, spieren en collageen in botten te vormen. Vitamine C is ook essentieel voor het genezingsproces van je lichaam. Vitamine C is een antioxidant dat helpt uw ​​cellen te beschermen tegen de effecten van vrije radicalen – moleculen die worden geproduceerd wanneer uw lichaam voedsel afbreekt of wordt blootgesteld aan tabaksrook en straling van de zon, röntgenstralen of andere bronnen. Vrije radicalen kunnen een rol spelen bij hartaandoeningen, kanker en andere ziekten. Vitamine C helpt je lichaam ook om ijzer op te nemen en op te slaan.”

Verhaal gaat verder

Harvard T.H. Chan School of Public Health stelt: “Vitamine C speelt een rol bij het beheersen van infecties en het genezen van wonden, en is een krachtige antioxidant die schadelijke vrije radicalen kan neutraliseren. Het is nodig om collageen te maken, een vezelig eiwit in bindweefsel dat door verschillende systemen in het lichaam: zenuw, immuunsysteem, botten, kraakbeen, bloed en andere. De vitamine helpt bij het maken van verschillende hormonen en chemische boodschappers die in de hersenen en zenuwen worden gebruikt. ”

2

Een vitamine C-tekort kan schadelijk zijn

Lachende jongedame die naar haar vitamines kijkt

Nima Majlesi, DO, directeur Medische Toxicologie aan het Staten Island University Hospital vertelt ons: “Vitamine C wordt gebruikt om scheurbuik te voorkomen. Scheurbuik is een ziekte die tandvleesontsteking, slechte wondgenezing, bloedingen, en gemakkelijk blauwe plekken krijgen. Scheurbuik kan ook pijn in spieren en gewrichten veroorzaken, naast spontane bloedingen in gewrichten en spieren. Deze ziekte is buitengewoon zeldzaam in de westerse wereld, aangezien bijna al onze diëten verrijkt zijn met een soort vitamine C.  < /p>

Bejaarden, alcoholisten en mensen met een ontoereikend dieet verrijkt met vitamine C, zoals baby’s met een formule die niet verrijkt is met vitamine C, lopen echter risico. Over het algemeen zou 500 mg/dag voldoende vitamine C moeten zijn om scheurbuik te voorkomen. Het grootste deel hiervan wordt verkregen via onze voeding. Suppletie is echter populair en relatief onschadelijk.”  

3

Tekenen van een vitamine C-tekort

vrouw die thuis last heeft van pijn in de pols.

Tullis zegt: “Tekenen dat je een vitamine C-tekort hebt, zijn bloedarmoede, gezwollen en pijnlijke gewrichten, verminderd vermogen om infecties te bestrijden en gingivitis. Vitamine C-ascorbinezuur heeft vele functies, waaronder de synthese van collageen, sommige neurotransmitters, epinefrine en steroïdogenese. Een tekort leidt tot scheurbuik, een ziekte die vrij zeldzaam is in ontwikkelde landen, maar bestaat uit symptomen van bloedend tandvlees, slechte wondgenezing en gebrekkige botontwikkeling.”

Harvard T.H. Chan School of Public Health stelt: “Vitamine C-tekort is zeldzaam in ontwikkelde landen, maar kan voorkomen bij een beperkt dieet dat gedurende een maand of langer minder dan 10 mg per dag bevat. In ontwikkelde landen is het eten van een dieet het grootste risico op een tekort. beperkt in fruit en groenten, roken of langdurige blootstelling aan passief roken, en drugs- en alcoholmisbruik. Hieronder volgen de meest voorkomende tekenen van een tekort.

Scheurbuik, de kenmerkende ziekte van ernstig vitamine C-tekort, vertoont symptomen als gevolg van verlies van collageen dat het bindweefsel verzwakt:

–Huidvlekken veroorzaakt door bloedingen en blauwe plekken door gebroken bloedvaten

–Zwelling of bloeding van het tandvlees en uiteindelijk tandverlies

–Haaruitval

–Vertraagde genezing van huidwonden

–Vermoeidheid, malaise

–Anemie door ijzertekort door verminderde opname van niet-heemijzer”

4

U kunt vitamine C uit verschillende voedingsbronnen halen

eet vezelrijk voedsel

De Mayo Clinic zegt: “Omdat je lichaam geen vitamine C aanmaakt, moet je het uit je voeding halen. Vitamine C komt voor in citrusvruchten, bessen, aardappelen, tomaten, paprika’s, kool, Brussel spruiten, broccoli en spinazie. Vitamine C is ook verkrijgbaar als oraal supplement, meestal in de vorm van capsules en kauwtabletten.

De meeste mensen krijgen voldoende vitamine C binnen via een gezond voedingspatroon. Vitamine C-tekort komt vaker voor bij mensen die:

–Rook of wordt blootgesteld aan passief roken

–Als u bepaalde gastro-intestinale aandoeningen of bepaalde vormen van kanker heeft

–Een beperkt dieet volgen dat niet regelmatig fruit en groenten bevat.”

5

Het risico van het nemen van vitamine C

Man met nierproblemen

Volgens Dr. Majlesi: “Het enige potentiële risico voor overmatige orale vitamine C is de mogelijkheid van nierstenen. Dit is echter controversieel. Theoretisch bestaat enige bezorgdheid dat oxalaatabsorptie en hoge urine-oxalaatconcentraties vaak bij patiënten die 1000 mg of meer innamen.  En het gebruik ervan ging gepaard met een tweevoudig verhoogd risico op nierstenen. Er is gemeld dat IV-toediening van vitamine C ook leidt tot de aanwezigheid van oxalaatstenen. 

Hoge doses vitamine C kunnen ook leiden tot plaatselijke oesofagitis en diarree. Over het algemeen is vitamine C echter over het algemeen een zeer veilige vitamine. Bij patiënten met een normale nierfunctie wordt overtollige vitamine C efficiënt geëlimineerd. Vitamine C innemen op een lege maag is de beste manier om maximale opname te garanderen. Daarom is ‘s morgens vroeg wakker worden 30 minuten voor het ontbijt het meest logisch.” 
Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment

Ads - Before Footer