Hier is hoeveel de gemiddelde Amerikaanse 60-jarige heeft aan pensioensparen – hoe verhoudt uw nestei zich?

Herbert de Groot


07 Dec 2022

Hier is hoeveel de gemiddelde Amerikaanse 60-jarige heeft aan pensioensparen - hoe verhoudt uw nestei zich?

Dit is hoeveel de gemiddelde Amerikaanse 60-jarige aan pensioensparen heeft – hoe verhoudt uw nestei zich?

Zelfs Amerikanen met slechts bescheiden pensioenfondsen kunnen geschokt zijn als ze horen hoeveel mensen in een wanhopige situatie verkeren: zoals in, ze hebben helemaal geen nestei.

Uit recent onderzoek van de Federal Reserve blijkt dat maar liefst één op de vier Amerikanen (inclusief de 27% die zichzelf als gepensioneerd beschouwt) helemaal niets heeft gespaard.

En zelfs als je iets hebt weggestopt, is het misschien niet genoeg – hoewel je dat zelfs laat in het spel kunt veranderen.

Amerikanen lopen volgens het Employee Benefit Research Institute naar schatting 3,68 biljoen dollar achter met pensioensparen. Hoewel dit alle mensen van 35 tot 64 jaar omvat, ging het nog steeds niet zo goed met de 60-plussers.

Hier ziet u hoe uw spaargeld zich opstapelt – en wat u kunt doen als u achterop raakt.

Mis het niet

‘Hou je geld vast’: Jeff Bezos gaf een financiële waarschuwing en zegt dat je misschien moet nadenken over het kopen van een ‘nieuwe auto, koelkast of wat dan ook’ – hier zijn 3 betere recessiebestendige aankopen

Mitt Romney zegt dat een miljardairsbelasting een grote vraag naar dit fysieke bezit zal veroorzaken – stap nu in voor de zwerm superrijken

Hier zijn 3 eenvoudige geldbewegingen om uw bankrekening vandaag een boost te geven

Wat is het gemiddelde?

Uit een onderzoek van Vanguard bleek dat mensen tussen 55 en 64 gemiddeld zo’n 256.000 dollar hadden. Maar dit geldt ook voor mensen met een hoog inkomen; als we de cijfers uitsplitsen, krimpt het tot een mediaan van ongeveer $ 90.000.

Interessant genoeg is er veel veranderd in zelfs de korte tijd sinds 2021, de bron van cijfers voor het onderzoek van Vanguard. Vorig jaar merkte Vanguard op dat de pensioensparen juist zijn toegenomen, dankzij de sterke prestaties op de aandelenmarkt.

Maar sindsdien hebben de problemen van Wall Street natuurlijk een groot deel van dit jaar aangehouden, aangezien zelfs anders sterke aandelen zwaar werden afgestraft.

Dat betekent dat de cijfers voor 2023 aanzienlijk kunnen dalen, maar met het gemiddelde van de kosten per dollar zullen mensen die volhouden en blijven investeren worden beloond als de markt weer op volle sterkte komt.

Is er een magisch pensioennummer?

Dus hoeveel zou je moeten hebben tegen de tijd dat je 60 bent?

Verhaal gaat verder

Pensioencalculators zoals deze kunnen u helpen antwoorden te vinden. Maar het beste wat Amerikanen kunnen doen, is naar een financieel adviseur gaan die hen kan helpen hun doelen te bereiken.

Als u een bredere aanpak wilt, heeft Fidelity manieren om de juiste cijfers voor u te bepalen. Over het algemeen zouden Amerikanen moeten streven naar het equivalent van hun salaris op 30-jarige leeftijd, drie keer op 40-jarige leeftijd, zes keer op 50-jarige leeftijd en acht keer op 60-jarige leeftijd.

Dus als u een 60-jarige Amerikaan bent en $ 50.000 per jaar verdient, betekent dit dat u $ 400.000 moet hebben gespaard op uw pensioenrekening. Zoals u kunt zien, komen noch het gemiddelde, noch het mediane pensioenbedrag in de buurt.

Dat gezegd hebbende, houdt het bedrag ‘zou moeten’ geen rekening met een groot aantal variabelen. Denk bijvoorbeeld aan hoeveel u kunt besparen op uw uitgaven als u met pensioen gaat, hoeveel geld u kunt opnemen via de sociale zekerheid, op activa die u kunt aflossen of bij de verkoop van een huis.

Hoe kun je de cijfers in evenwicht brengen?

Praat eerst en vooral met een financieel adviseur. Als je er geen hebt, praat dan met vrienden die het goed hebben gedaan met hun adviseur of vraag om verwijzingen van iemand die je vertrouwt.

Of zoek er zelf een. Onderzoek doen naar en bellen met meerdere financiële planners kan een tijdrovende klus zijn, maar er zijn manieren waarop u gemakkelijk door gescreende adviseurs kunt bladeren die aan uw behoeften voldoen. Het boeken van een consult is gratis en duurt maar een paar minuten.

Vergeet niet dat het nooit te laat is om geld opzij te zetten. Zelfs 5% van elk salaris voegt tweewekelijks $ 96 toe, of $ 2.500 aan het einde van het jaar, wat vervolgens kan worden verhoogd.

En dat is veel beter dan de nul die geldt voor 25% van de Amerikanen: die verdienen allemaal beter dan hun spaarinspanningen voortijdig stop te zetten.

Dit artikel geeft alleen informatie en mag niet worden opgevat als advies. Het wordt geleverd zonder enige vorm van garantie.
Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment

Ads - Before Footer