Kunstenaar Marcel Van Luit brengt serie van vijf limited edition-kunstwerken uit als NFT’s op Terra Virtua

Herbert de Groot


25 Oct 2022

Kunstenaar Marcel Van Luit brengt serie van vijf limited edition-kunstwerken uit als NFT's op Terra Virtua

De Nederlandse kunstenaar Marcel Van Luit heeft nieuwe kunstwerken in beperkte oplage uitgebracht op de populaire non-fungible tokens (NFT’s) marktplaats, Terra Virtua. De nieuw uitgebrachte NFT’s zijn een serie van vijf kunstwerken in beperkte oplage van Marcel, waaronder drie stukken uit de ‘The Flower Collection’ van de kunstenaar.

Marcel lanceert NFT’s op Terra Virtua

Marcel’s lancering kwam op een moment dat de NFT-markt de krantenkoppen haalt en zich wereldwijd uitbreidt. De nieuwe kunstcollectie van de kunstenaar bevat drie originele kunstwerken. De originele kunstwerken zijn Giraffe, Leeuw en Olifanten. Marcel maakte deze kunstwerken vóór het begin van de coronaviruspandemie. Uit rapporten bleek dat de kunstwerken symbool stonden voor de lente en het vermogen om weer tot bloei te komen.

Naast The Flower Collection zei Marcel dat hij nog twee andere kunstwerken in beperkte oplage zou uitbrengen. De extra twee werken zijn zijn werk samen met externe partnerschappen. De eerste is een samenwerking met Scott Lipps om een ​​stilstaand en geanimeerd portret te maken van de populaire Canadese acteur Keanu Reeves. De tweede samenwerking is een video met een originele soundtrack van componist, tekstschrijvers en platenproducent John Ewbank.

Terra Virtua was van plan om een ​​online tentoonstelling te houden die twee uur zal duren op zijn Twitch-kanaal met betrekking tot de lancering van NFT’s. De online tentoonstelling zou op 2 juni om 16.00 uur beginnen, waarna de NFT’s officieel van start gaan. Tijdens de tentoonstelling sprak Marcel over zijn kunsten.

Marcels op de natuur geïnspireerde kunst

Marcel staat bekend om het maken van op de natuur geïnspireerde stukken. Zijn kunstwerken hebben de aandacht getrokken van kunstminnende beroemdheden zoals Paris Hilton. Hilton noemde het portret in opdracht van Marcel een van haar favoriete kunstwerken.

De Nederlandse kunstenaar merkte op:

Mijn werk is geïnspireerd op de schoonheid van de natuur – bloemen spelen een grote rol in mijn kunstwerken. Deze serie is een eerbetoon aan bloemen, die een universeel symbool zijn van schoonheid, die troost, liefde en genegenheid betekenen.

Volgens Marcel is de natuur “een onuitputtelijke bron van inspiratie”. Hij zei dat hij met zijn kunst de schoonheid van de natuur wil prediken. Hij voegde eraan toe dat hij ontelbare ervaring heeft gehad onder de indruk te zijn van de schoonheid van de natuur.

Terra Virtua is het eerste volledig meeslepende platform voor digitale verzamelobjecten ter wereld. Het platform maakt gebruik van blockchain-technologie, waardoor verzamelaars virtuele goederen kunnen weergeven en gebruiken in virtual reality (VR), augmented reality (AR) en 3D’s op pc’s.

Onlangs kondigde Terra Virtua een samenwerking aan met het NFT-platform Ethernity om NFT-diensten aan de mainstream aan te bieden. Terra Virtua CEO en mede-oprichter Gary Bracey zei dat de samenwerking het platform zou helpen NFT’s vooruit te helpen. Bovendien zei Nick Rose, CEO van Ethernity, dat het NFT-platform heeft gezocht naar manieren om consumenten een geweldige NFT-ervaring te bieden.

Terra Virtua onderneemt stappen om de NFT-sector aan te passen en tegelijkertijd zijn team uit te breiden. Vorige maand verwelkomde het platform voor digitale verzamelobjecten een nieuwe marketingdirecteur – Pierre Dadd. Dadd heeft ervaring in marketing na meer dan 20 jaar in de marketing- en merkontwikkelingssector te hebben gewerkt.

  • Marcel Van Luit heeft vijf kunstwerken in beperkte oplage uitgebracht als NFT op Terra Virtua.
  • Drie van de kunstwerken zijn originele creaties van de kunstenaar, terwijl twee samenwerkingen zijn.

 
Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment

Ads - Before Footer