TCU, George Washington-spelers uit het veld gestuurd na wilde vechtpartij veroorzaakt door haren trekken

Herbert de Groot


07 Dec 2022

TCU, George Washington-spelers uit het veld gestuurd na wilde vechtpartij veroorzaakt door haren trekken

Acht spelers werden in totaal uit het veld gestuurd nadat George Washington’s Essence Brown en TCU’s Bella Cravens er maandagavond in kwamen. (George Walker/Icon Sportswire via Getty Images)

Acht spelers werden maandagavond weggestuurd bij de overwinning van TCU op George Washington na een vechtpartij laat in de eerste helft van een damesbasketbalwedstrijd.

Vijf George Washington-spelers en drie Horned Frogs-spelers werden halverwege het tweede kwart uit de wedstrijd gegooid in de Ed and Rae Schollmaier Arena in Fort Worth. De woordenwisseling leek te beginnen nadat Essence Brown, bewaker van de Koloniën, TCU naar het haar van Bella Cravens trok terwijl ze probeerde een rebound in de baan te krijgen. Het is onduidelijk of het haar opzettelijk was getrokken, maar de twee raakten snel in de problemen voordat teamgenoten en coaches hen uit elkaar haalden.

Deze inhoud is niet beschikbaar vanwege uw privacyvoorkeuren.
Werk hier uw instellingen bij om het te zien.

In totaal lag de wedstrijd bijna 20 minuten stil terwijl de officials de situatie op orde brachten. Cravens, Lucy Ibeh en Roxane Makolo werden geschorst voor TCU, en Brown, Nya Robertson, Jayla Thornton, Caia Loving en Nya Lok werden geschorst voor George Washington.

“We willen nooit deel uitmaken van zoiets”, zei TCU-coach Raegan Pebley. “Het maakt me niet uit wie ermee begon, wie wat zei. Het maakt niet uit. We willen nooit deel uitmaken van zoiets. Ik weet zeker dat we, net als zij, kinderen met een hoog karakter die het moment van hen allemaal hebben weggenomen.”

Deze inhoud is niet beschikbaar vanwege uw privacyvoorkeuren.
Werk hier uw instellingen bij om het te zien.

Noch de Big 12 noch de Atlantic 10-conferenties hebben het incident tot nu toe aangepakt. Het is niet bekend welke straffen zullen worden uitgesproken.

“Het incident van gisteren was duidelijk uitdagend en ongelukkig voor onze student-atleten en coaches, en we werken met de nodige partijen aan de weg vooruit”, zei George Washington in een verklaring aan ESPN.

TCU had bij de vechtpartij een voorsprong van 27-24 en bij de rust een voorsprong van acht punten. De Horned Frogs hielden vervolgens George Washington op slechts drie punten in de laatste 4:58 van de wedstrijd op maandagavond om de 70-58 overwinning veilig te stellen.

“Ik heb het eerste moment eerlijk gezegd niet gezien, dus ik kan niet echt zeggen wat het was”, zei Pebley. “Zoals ik al zei, wat mijn team hoort, is dat het niet uitmaakt wie het is begonnen, wat er ook is gebeurd. De manier om te reageren, dat is een levensles. Je moet op de juiste manier reageren. Je kunt dat element beheersen, en dat is wat ik zeker weet dat we het niet goed hebben gedaan.”
Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment

Ads - Before Footer